Астрит Бехадини

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Астрит Бехадини
Astrit Behadini
ПрекариЧели
РодUshtria Clirimtare Kombetare.jpg ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Астрит Бехадини (албански: Astrit Behadini; Порој, Тетовско, 1973 е поранешен член на ОНА.

Во текот на воениот конфликт во Македонија бил командант на ОНА во 112 регионална бригада (Тетовско). На 24 јули 2001 година бил ставен на македонската црна листа на граѓани[1].

Наводи[edit | edit source]

  1. „македонска црна листа“ (македонски). конс. 2010-12-25.