Прејди на содржината

Тетовско

Од Википедија — слободната енциклопедија

Поимот Тетовско се употребува за приближно означување на местото на некој настан и значи дека се случило во околината на градот Тетово, т.е. место кое географски тежнее кон градот. Во зависност од административната поделба дефинирана со соодветна законска регулатива понекогаш се мисли на сите населени места кои потпаѓаат под управување на локалните власти во Општина Тетово, според оваа дефиниција во одредени периоди некои места потпаѓаат под Тетовско, но некогаш и не.

Поврзано[уреди | уреди извор]