Асијат

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Асијат

Асијат е гратче во општината Касуитсуп во западен Гренланд, сместен на Асиатскиoт Архипелаг, на бреговите на заливот Диско. Со население од 3.005 жители, Аасиат е петти град по големина на Гренланд.