Život je čudo

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Život je čudo“
сингл од Јелена Розга
од албумот Moderna žena
Пуштена2014
Снимена2013
Жанр
Должина3:57
МаркаКроација Рекордс
Песнописец
Продуцент(и)
Јелена Розга ― синглова хронологија
"Okus mentola"
(2014)
"Život je čudo"
(2014)
"Odo' ja"
(2014)
Музичко видео
Грешка: Немате укажано назнака на страницата на YouTube

Život je čudo“ (македонски: Животот е чудо) е песна од хрватската поп пејачка Јелена Розга. Песната е издадена во летото 2014 година. Песната е напишана од парот Хуљиќ, односно музичарот и продуцент Тончи Хуљиќ и неговата сопруга, поетесата и текстописец Вјекослава Хуљиќ. Аранжманот е завршен од Драган Ташковиќ Ташке и Борис Крстајиќ.

Со цел да ја промовира песната, Розга снимила и музичко видео снимено на планина и на плажа и режирано од Дарко Радусин.[1]

Музичко видео[уреди | уреди извор]

Музичкото видео за песната е излезено на 18 јули 2014 година. Ја прикажува Розга во неколку приридни сетинзи, вклучувајќи планини, ливади и на плажа. Симона Антоновиќ се погрижила за нејзината шминка, Томислав Гело за фризурата, а Јурај Зигман за костумите. Од 2024 година, десет години по неговото издацвање, видеото ќе има 6.5 милиони прегледи на платформата за објавување и споделување видеа, Јутјуб.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. "Život je čudo": Pogledajte kako Jelena Rozga izgleda u novom spotu!“ [„Život je čudo“: Погледнете како изгледа Јелена Розга во новиот спот!]. Свет (српски). Посетено на 20 април 2024.