MTF

Од Википедија — слободната енциклопедија
Транс жена на геј парада во Сан Пауло, Бразил

MTF – е кратенка (англиски: male to female – од маж во жена) која се однесува личности кои се во процес на преминување од маж во жена, најчесто се однесува на транссексуална, но понекогаш и на трансродна личност или cross-dresser.