Audacity

Од Википедија — слободната енциклопедија
Софтверска архитектура на Audacity покажува како софтверот е изграден во слоеви

Audacity (транскрипција: Аудасити) — бесплатен софтвер за изменување и управување на звуци. Програмата е достапна за Mac OS X, Windows, Линукс и BSD.