Astral Projection

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Astral Projection
Astral Projection 2009 logo
Astral Projection 2009 logo
Основни податоци
ПотеклоТел Авив, Израел
Жанр(ови)Гоа транс
Психоделичен транс
Години активност1993 - досега
Прод. куќа/ќиTrust in Trance Records, Phonokol, TIP, Transient Records
Сродни групиAban Don, Dazzle Pulse, SFX
Веб-местоwww.astral-projection.com
Членови
Avi Nissim
Lior Perlmutter
Некогашни членови
Yaniv Haviv
Guy Sebbag

Astral Projection е електронска музичка група од Израел која продуцира психоделична и гоа транс музика. Моментални членови се Avi Nissim и Lior Perlmutter. Иако повеќето од нивните изданија ги имаат направено во сопствената издавчка куќа, Trust in Trance (која подоцна се спои со Phonokol), тие исто така имаат издадено записи и за други лејбели, вклучувајќи ги Transient. Во прилог на обемната дискографија, групата има голем број светски турнеи.

Историја[уреди | уреди извор]

Претходник на Astral Projection беше SFX, формирана во Израел во 1989 година и првично се состоеше од Avi Nissim и Lior Perlmutter. Тие го објавија хит синглот во 1991 година наречен Monster Mania, што ги поттикна да почнат да работат на албум. Делото е прекинато кога тие одлучија да патуваат во Њујорк и да ја испробаат среќата таму. Додека Avi наскоро се враќа дома, Lior престојуваше во САД и во 1992 година го издава синглот JBIE. Во 1993 година, со Lior кој сѐ уште е во САД, Avi се здружил со Yaniv Haviv и Guy Sabbag и тие го издаваат синглот Another World. Во почетокот на 1994 година, Lior се враќа во израел да работи на својот материјал со остатокот на членовите под нивниот нов лејбл Trust In Trance. По ова издание, Guy одлучи да ја напушти групата и останатите членови на крајот го смениле името во Astral Projection. Тие имаат продуцирано девет албуми. Најнов албум е "Ten", кој беше издаден во 2004 година. Astral Projection немаат издадено албум од 2004 година, иако тие објавија неколку синглови од тогаш. Најпознатите песни се хитови, како што се "Kabalah", "People Can Fly", "Mahadeva" и "Dancing Galaxy". Четирите најнови песни се "Open Society", "The Prophecy", "One" и "Strange World" кои беа поздравени со ентузијазам од гоа и Psychedelic транс фанови. Нивниот претстоен албум Open Society се очекува да биде објавен во 2010 година (според нивниот Мајспејс профил); оваа порака за датумот на издавање беше пуштена прво јануари 2008 до септември 2008 година, а потоа од септември 2008 до едноставно "2009", а потоа од 2009 до едноставно "2010". После одлагањето во септември 2008 година, на веб сајтот на Astral Projection го препишува спорот со BNE, лејбл со кој првично се согласи да го издаде овој албум. Иако ова објаснување не е повеќе на нивната веб-страница, нивната MySpace страница вели дека Open Society сега ќе биде издаден од Trust in Trance Records.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • Trust in Trance 1 (1994)
  • Trust in Trance 2 (1995)
  • Trust in Trance 3 (1996)
  • The Astral Files (1996)
  • Dancing Galaxy (1997)
  • Trust In Trance - The Next Millenium (1998)
  • Another World (1999)
  • In the Mix (2000)
  • Amen (2002)
  • Ten (2004)

Надворешни врски[уреди | уреди извор]