9 јуни (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
68  Нерон — римски цар (р. 37).
1870  Чарлс Дикенс — англиски писател (р. 1812).
1994  Јан Тинберген — холандски економист, добитник на Нобеловата награда во 1969 година.
2011  Јосип Каталински — босански и југословенски фудбалер (р. 1948).
2016 Дарко Марковиќ — македонски карикатурист.
2022 Мет Цимерман — канадски глумец. (р. 1934).