66 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

66

шеесет и шест
65 66 67
Редно: шеесет и шести
Делители:
Факторизација:
Римски: LXVI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

66 (шеесет и шест)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 65 а претходник на бројот 67.