63 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

63

шеесет и три
62 63 64
Редно: шеесет и трет
Делители:
Факторизација:
Римски: LXIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

63 (шеесет и три)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 62 а претходник на бројот 64.