38 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

38

триесет и седум
37 38 39
Редно: триесет и осум
Делители:
Факторизација:
Римски: XXXVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

38 (триесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 37 а претходник на бројот 39.