36 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

36

триесет и шест
35 36 37
Редно: триесет и шести
Делители: 1, 2, 3, 4, 6, 9, 12, 18, 36
Факторизација:
Римски: XXXVI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

36 (триесет и шест)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 35 а претходник на бројот 37.