Црвја перспектива

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Проекции

Графички проекции

Други перспективи

Црвја перспектива е перспектива на еден предмет оздола, како посматрачот да е црв. Може да значи и гледање на нешто од понизна гледна точка. Наспроти ова имаме птичја перспектива.