Централни софиски гробишта

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон влезната порта

Централните софиски гробишта се најголемите грпбишта кои се наоѓаат во Софија, Бугарија. Гробиштата се наоѓаат во населбата Орландовци, во северниот дел од градот.

На овие гробишта почиваат голем број на истакнати луѓе, како: