ФК Јилдиримспор

Од Википедија — слободната енциклопедија

ФК Јилдиримспор е македонски фудбалски клуб од Ресен. Клубот е оформен во 1965 година под името „Братство“, и неколкупати во својата историја има играно во Втората фудбалска лига. Своите натпревари Братство ги игра на Градскиот стадион Ресен, кој има капацитет од 1.500 гледачи.