Уџда

Од Википедија — слободната енциклопедија

Уџда (арапски: وجدة) — град во источен Мароко со население од околу половина милион жители. Градот се наоѓа на 15 километри западно од Алжир и околу 60 километри јужно од Средоземното Море. Тој е седиште на Ориенталниот регион.

Знаме на Уџда