Тон (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Тон може да значи:

Музика[уреди | уреди извор]

Боја[уреди | уреди извор]

  • Тон (боја) - дејствувањето на боите во една слика

Јазик[уреди | уреди извор]

Мерни единици[уреди | уреди извор]

Личности[уреди | уреди извор]