Такома (Вашингтон)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Такома, Вашингтон

Такома (англиски: Tacoma) е град во американската држава Вашингтон. Овој град според статистиките во 2007 година, има 196 520 жители, што го прави најголем град во Вашингтон, и 112-ти град по број на жители во САД.