Спортски парк Алуминиј

Од Википедија — слободната енциклопедија
Спортски Парк Алуминиј
Место Кидричево, Словенија
Отворен 1950
Реновиран 1998, 2017
Сопственик Општина Кидричево
Подлога трева
Игра НК Алуминиј
Гледачи 600

Спортски Парк Алуминиј (словенечки: Športni park Aluminij) — фудбалски стадион во Кидричево, Словенија. На него игра фудбалскиот клуб Алуминиј.