Санта Ана (Калифорнија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Местоположба на Санта Ана во Калифорнија

Санта Ана (англиски: Santa Ana) е град во американската држава Калифорнија. Овој град според статистиките во 2007 година, има 353 184 жители. Околу 80% од жителите во градот се Мексиканци.