СОУ „Ѓорче Петров“ - Крива Паланка

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ѓорче Петров

Лого на СОУ „Ѓорче Петров“ - Крива Паланка.png
Место
Општина: Крива Паланка
Место: Крива Паланка
Основни информации
Контактни информации
Портал www.gjorchepetrov.edu.mk

„Ѓорче Петров“ — средно училиште во Крива Паланка, Општина Крива Паланка[1].

Основање и развој[уреди | уреди извор]

СОУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка, постои од 1960 г. Зад себе има повеќе години на успешно постоење, растење и квалитет. Низ него поминале 50 000 ученици кои се стекнале со средно образование, а сега се успешни писатели, лекари, професори, инженери, новинари, правници, занаетчии, конфекционери итн. Цели на ушилиштето да биде делотворно и да создава успешни кадри.

Учество на натпревари[уреди | уреди извор]

Освоени награди[уреди | уреди извор]

Познати личности кои учеле во ова училиште[уреди | уреди извор]

Познати личности кои предавале во ова училиште[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]