Разговор со корисник:Telex~mkwiki

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

архив/αρχείο/arkivë

Македонски Словени[уреди извор]

Telex, ти испратив линк каде што гледаш дека Македонците испратија 210.000 поштенски картички до Советот на Европа, кој се обиде да ги нарече "Славомакедонци" или "Македонски Словени". Тоа се 10% од македонското население (јас не испратив картичка ама сепак се спротиставував на одлуката на Советот на Европа). Тоа не е самоидентификациски назив на модерните Македонци, и модерните Македонци НЕ го употребуваат во својот македонски јазик за да ја означат својата националност. Оттаму, секое твое додавање на Македонски Словени или Славомакедонци ќе го сметам за недобронамерно, навредливо, и спротивно на било каков елементарен дух на почитување меѓу народите. Поздрав. --FlavrSavr 23:13, 6 јули 2006 (UTC)

Уредување[уреди извор]

Те молам немој да правиш измени во текстовите, ако немаш елементарни познавања на Македонска граматика. Не може да биде Елиниќи Демократиа, туку Елиники, затоа што во Македонскиот јазик се прави фонетска транскрипција од оригиналниот изговор. Второ не е Грчка република, туку Република Грција. Тоа е стандардно форматирање за имињата на државите во Македонскиот јазик. Добар си само продолжи да учиш Македонски јазик :) LBakraceski 17:01, 8 септември 2006 (UTC)

Hello, can you not please do changes in the texts on the mk.wikipedia, if you do not have basic knowledge in grammar of the Macedonian language? It can not be Елиниќи Демократиа, but Елиники, because in the Macedonian language we do phonetic transcription from the original pronunciation. Second its not Грчка република, but Република Грција. This is standard formatting of the name of the states, in Macedonian language. Still I encourage you to continue studying Macedonian language, you might turn out quite OK :) LBakraceski 17:01, 8 септември 2006 (UTC)

Коментар[уреди извор]

Не би било воопшто лошо ако го намалиш тоа знамето. Боде во очи. Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 18:45, 24 октомври 2008 (UTC)

10 години Википедија[уреди извор]

10yrs-oldbazaar-skopje-mk.png       Здраво, Telex~mkwiki!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла Кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:47, 13 јануари 2011 (CET)[одговори]

Вашата сметка ќе биде преименувана[уреди извор]

04:45, 18 март 2015 (CET)

Направено е преименување[уреди извор]

22:49, 21 април 2015 (CEST)