Разговор со корисник:Sinji soko

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Можда је прво најбоље да ти се захвалим на заинтересираности о македонској Википедији - лепо од теби шта се трудиш да пишеш нашем језику. Морачеш се потрудити радити то и у будучности, пошто ово је Википедија на македенског језику. У сваком случају, ако пуно желиш писати о нешто и имаш проблеме око македоске терминологије, можеш урадити и неки мали параграф на српски. Али, у том случају, обавезно извести неки администратор (или некој друг корисник) за да можемо ми исправити граматичке и правописне грешке. Баш као шта ја би побарал помош од теби, када би требало да пишем нешто на српски - као што видиш, мој српски је врло лош. --Виктор Јованоски 22:33, 30 октомври 2007 (UTC)

Добре дојде!

Здраво, Sinji soko, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!

Пошто видим да сте се изнапричали са Виктором, допусти да ја пожелим добродошлицу! Него, кол'ко ја разумех од горњег текста, ти 'оћеш да по који чланак напишеш на српском. Дакако можеш, ал' молићу те да уметнеш шаблон за превод. Уколико имаш каквих потешкоћа, слободно реци... Ако могу и ако знам, помоћи ћу ти.

ПС мале исправке (најдобронамерније): каже се живеам уместо живеем, а поготово се не каже: Го се трудим да пишувам по македонски, већ се трудам да пишувам на македонски. Али као за почетка - сјајно :) Поздрав! --Филип што бе? 00:48, 31 октомври 2007 (СЕВ)

Извињавам се, ... Хвала да сте направили карту Украјине. Ама молим вас да промијените или да поставите нека друга јер је врло лоша транслитерација, немамо Лутцк, Черници... и град Кракив је у Пољској (укр. Краків, пол. Kraków). ама свеједно хвала.

Tjuha 12:17, 9 март 2008 (UTC)