Разговор:Хераклеја Линкестис

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.
Голема Божица Мајка - скулптура од неолитот, симбол на Македонската археологија Оваа статија е дел од ВикиПроект Археомак, кој има за цел да креира детален ахеолошки водич на Википедија. Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

Промена на наслов на статија[уреди извор]

Како мозе да се промени наслов на статија? Се работи за статијата Хераклеја Линкестис. Треба да гласи Хераклеа Линкестис.

Јас малку пребарував на Google и таму речиси подеднакво се застапени Хераклеја и Хераклеа. Иако имам впечаток дека треба да стои Хераклеа. Ама не сум доволно стучен за да бидам сигурен како треба да биде. Ако имаш дополнителни аргументи те молам наведи ги тука.
Исто така те молам потпишувај се на твоите коментари.--brest 05:39, 23 мај 2007 (UTC)

„Хераклѐја“ - ПРАВОПИСЕН РЕЧНИК на македонскиот литературен јазик од Кирил Конески

Ок Ок, така е и насловот. --iNkubusse A? 22:08, 26 јуни 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Линк наместо Врска, англицизам..

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 21:58, 11 август 2010 (CEST), управуван од Brest.[одговори]