Разговор:Украина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Знаме на Македонија


Знаме на Украина

Оваа статија е дел од ВикиПроектот НУМС, кој има за цел низ заедничка соработка помеѓу ВМУК и ВММК да поттикне создавање и уредување статии од заеднички интерес за Украина на македонската википедија и за Македонија на украинската википедија; подигнување слики и други мултимедијални содржини на Ризницата со помош на кои ќе се илустрираат и подобрат статиите од интерес како и подобрување на веќе постоечките статии на википедија кои се на списоците спомнати погоре.

Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

Независност: од СССР, 1 декември 1991 - неправильно, официальной датой независимости считается 24 афгуса 1991 года

Сменил сум го грбот на Украина, дека Голем Грб (со Лав и Козак) е проект, законот не е потпишан. Tjuha 08:42, 17 септември 2007 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 15:46, 28 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 09:53, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.