Разговор:Пердика

  Од Википедија — слободната енциклопедија

  Бришење[уреди извор]

  Го замолувам администраторот да не брише поими со кои се именува одамна умрена држава. --Никола Стоіаноски 12:32, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]

  Има разговор тука, не бриши без да објасниш. --Никола Стоіаноски 12:34, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  А јас го замолувам другиот администратор да не додава и преименува како ќе му ќејфне, бидејќи една е Македонија. И молам без наметнување на ставови без претходна дискусија. Бидејќи доколку нешто не ти се допаѓа можеш да продискутираш, а не прво да менуваш па после да тврдиш дека тоа што си го сменил е почетна состојба. Тоа се граничи со глупост и дрскост.--brest (разговор) 12:37, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Види сега вака, можам да те обвинам за национализам и шовинизам, така што глупоста не извира од кај мене. Македонија е поделена на три дела така што мораш да си прецизираш. --Никола Стоіаноски 12:38, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Паѓаш во контрадикција (види претходни дискусии на селска чешма), само се прашувам дали е тоа од незнаење или со некои намери.--brest (разговор) 12:46, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Молам за смиреност. Да, Македонија е една, но поради големиот период на владеењето на тие кралеви со денешницата и самото постоење на статијата Античка Македонија, мора да се направи некоја разлика. Затоа нека седи Македонија, но тој поим го ставив да води кон Античката. Мислам дека сега е подобро.--Р ашоAero-stub img.svg 12:40, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]

  Ај ве молам доста се расправате! Веќе се дискутираше са ова и ако не се лажам се реши како треба да се постапува.Поздрав, --Wikimk (разговор) 12:41, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]

  Тоа што си пишал дека е решено, како што можеш убаво да видиш ако сакаш да видиш, не е решено. Впрочем на твојата страница за разговор има прашање во врска со оваа тема, од која може да се види дека сеуште не е решено.--brest (разговор) 12:46, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Па нели ја решивме?????--Р ашоAero-stub img.svg 12:52, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  За Брест: Со оглед на жестокоста на дискусијата мислам дека овде нема ништо да решиме. Предлагам да излеземе некаде на улица и со тупаници да се „договориме“.
  :-)
  Навистина не ми е јасно зошто се расправате?! Кога утре некој повторно може да ги смени работите и да започне сѐ од почеток. Па ова е Википедија!
  Поздрав, --Wikimk (разговор) 12:56, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Предлагаш да излеземе некаде на улица и со тупаници да се „договориме“! Толку се јаки твоите аргументи? Навистина имав поубаво мислење за тебе, не ми се верува во ова што го читам овде напишано од тебе.--brest (разговор) 13:01, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Е сега! Па нели виде дека има смешко веднаш по изговореното! Го ставив за да не биде разбрано сериозно напишаното. :-( --Wikimk (разговор) 13:03, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Сè е решено и се знае како треба да биде. Ова го направив како опит да видам дали Брест воопшто сака да почитува што заедницата решила. Имено прв беше Брест кој сакаше да се разграничи Македонија како држава и Македонија како регион заедно со Античка Македонија. А сега вели дека Македонија е едно и не треба разграничување. Ако добро се сеќаваш Брест јас бев прв што ти рече дека тоа е едно исто, ама ти ми контрираше тогаш. Сега знаеме на што сме, на исто мислење и баш ми е мило. --Никола Стоіаноски 14:10, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Препрочитај што сме пишувале и обиди се да разбереш и разграничиш, што се рекло, кој рекол, каде рекол, кога рекол, зошто рекол, бидејќи во спротивно навистина е губење време да се разговара со тебе. А твоите искази погоре од типот: Сè е решено и се знае како треба да биде, заедницата решила, ... се само празни фрази кој ги изговара некој кој нема аргументи. Повели посочи докази со кои ќе ги потврдиш твоите голи фрази.--brest (разговор) 16:22, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]
  Брест оди прочитај што си пишувал во Селската чешма, што си предлагал и слично. Пази што зборуваш, далеку од нормален разговор е ова.--Никола Стоіаноски 16:30, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]