Разговор:Лазар Поп-Трајков

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Featured article star - cross.svg Оваа статија е поранешна избрана статија на Википедија на македонски јазик. На оваа страница може да предложите подобрување на статијата, со што истата повторно би ги задоволувала критериумите за избрана статија. Откако статијата ќе се подобри, истата може повторно да биде номинирана за избрана.
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.
P literature grey.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Книжевност, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за книжевноста. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектниот тим.


Ајде ако није проблем да неко ко се разуме дође на ср-вики и погледа страницу за разговор. Бугари тврде да је био бугарин. Ево линка како мењају чланак [1]. Ја сам вратио једном, али они износе неку литературу --Јованвб 19:32, 17 Мај 2006 (UTC)

Лазар Поптрайков е българин. Според преброяването от 1873 година Д’мбени има 800 жители, от които всички са българи.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Категорија наместо Category, вики клучни зборови на македонски.
  • мај име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • јули име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 13:16, 26 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.