Разговор:Донтов метод

    Од Википедија — слободната енциклопедија

    Д`Онтов или Донтов метод[уреди извор]

    Многу често, македонскиот правопис се разликува од англискиот правопис. Јас не знам врз основа на кое правописно правило D'Hondt на македонски би се напишало Д`Онт? Целата литература во врска со овој метод на македонски јазик овој метод го нарекува Донтов, така што сметам дека (освен ако не се понуди аргументација за спротивното), оваа статија треба да се пренасочи кон Донтов метод (Zdravko (разговор) 13:12, 17 јуни 2011 (CEST))Одговори[одговори]

    Да, во целост се согласувам. Друг пример е транскрипцијата на L'Hôpital во Лопитал, а не во Л'Опитал. Мислам дека статијата треба да биде преместена.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:09, 17 јуни 2011 (CEST)Одговори[одговори]