Пјауи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знаме на Пјауи

Пјауи (португалски: Piauí) е една од 26-те сојузни држави во Бразил. Се наоѓа во североисточниот дел на државата, главен град е Тересина. Во Баја живеат 3,160,748 жители и зафаќа површина од 251,529 км2.