Прејди на содржината

Предлошка:Amg name

Од Википедија — слободната енциклопедија

Amg nameAllMovie (англиски)

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка создава надворешни врски до AllMovie (поранешно All Movie Guide). Предлошката служи само за личности (глумци, режисери, итн.). За филмови и серии користете го {{Amg movie}}.

Употреба[уреди извор]

{{Amg name |206613 |Џон Вилијамс}}

Упатство[уреди извор]

 1. Одете на Allmovie.com и побарајте ја личноста.
 2. Стиснете на врската до страницата за личноста која сте ја барале.
 3. Адресата би требало да изгледа отприлика вака:

  http://www.allmovie.com/artist/#####

  каде што „#####“ е некој број.
 4. Додадете го следниов текст во Надворешни врски:

  {{Amg name |##### |Име}}

  каде што

  ##### е бројот од адресата од претходната точка (види погоре), а
  Име е името на личноста (ако не внесете ништо, се испишува името на статијата).

Делот „Име“ обично служи за личности/статии што во името содржат дополнително објаснување (пр. ако името на статијата е „Џон Вилијамс (глумец)“, треба во полето „Име“ да внесете само „Џон Вилијамс“).

Пример (англиски)[уреди извор]

 1. For Charo, the Allmovie page URL is:

  http://www.allmovie.com/artist/12459

  .
 2. Copy "12459" and add it to this template, i.e.:

  {{Amg name|12459 |Charo}}

 3. This will display as:

  CharoAllMovie (англиски)

Поврзано[уреди извор]