Прејди на содржината

Предлошка:Amg movie

Од Википедија — слободната енциклопедија

Amg movieAllMovie (англиски)

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка создава надворешни врски до AllMovie (поранешно All Movie Guide). Предлошката служи само за филмови и серии. За личности (глумци, режисери, итн) користете го {{Amg name}}.

Употреба[уреди извор]

{{Amg movie |18751 |Од Русија со љубов}}

Упатство[уреди извор]

 1. Одете на Allmovie.com и побарајте го филмот.
 2. Стиснете на врската до страницата за филмот што сте го барале.
 3. Адресата би требало да изгледа отприлика вака:

  http://www.allmovie.com/work/######

  каде што „#####“ е некој број.
 4. Додадете го следниов текст во Надворешни врски:

  {{Amg movie |###### |Наслов}}

  каде што

  ###### е бројот од адресата од претходната точка (види погоре), а
  Наслов е насловот на филмот (ако не внесете ништо, се испишува името на статијата).

Делот „Наслов“ обично служи за филмови/статии што во името содржат дополнително објаснување (пр. ако името на статијата е „Од Русија со љубов (филм)“, треба во полето „Наслов“ да внесете само „Од Русија со љубов“).

Пример[уреди извор]

 1. For Quantum of Solace, the AllMovie page URL is:

  http://www.allmovie.com/work/356351

  .
 2. Copy "356351" and add it to this template, i.e.:

  {{Amg movie |356351 |Quantum of Solace}}

 3. This will display as:

  Quantum of SolaceAllMovie (англиски)

Поврзано[уреди извор]