Предлошка:Сколија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Статус[уреди извор]

Ова е пробна предлошка и сè уште не е наполно документирана.

Употреба[уреди извор]

Со аспекти на Сколија[уреди извор]

Предлошката поддржува различни аспекти на Сколија (Scholia):

Аспект Код Примерна страница
тема {{Сколија|topic}} зика-вирус
автор {{Сколија|author}} Ута Фрит
одржувалиште {{Сколија|venue}} ПЛОС-генетика
издавач {{Сколија|publisher}} Хиндави
организација {{Сколија|organization}} Мастришки универзитет
земја {{Сколија|country}} Данска
настан {{Сколија|event}} Собир на африканските писатели
низа настани {{Сколија|event-series}} Продолжена конференција за семантичката пајажина
покровител {{Сколија|sponsor}} Национален институт за здравје и заштита при работа
дело {{Сколија|work}} Молекулска структура на нуклеинските киселини: Структура за деоксирибозната нуклеинска киселина
болест {{Сколија|disease}} Алцхајмерова болест
таксон {{Сколија|taxon}} Виток цевчест црв
ген {{Сколија|gene}} Пример
белковина {{Сколија|protein}} Пример
патека {{Сколија|pathway}} Пример
хемиски {{Сколија|chemical}} бензен
хемиска класа {{Сколија|chemical-class}} масна киселина
употреба {{Сколија|use}} Пример
награда {{Сколија|award}} член на ISCB

Со QID на Википодатоците[уреди извор]

За да поврзете профил на Сколија за произволен предмет на Википодатоците за произволна википедиска страница, погл.

{{Сколија|Q202864}}

Статистика за употребата[уреди извор]

Употребата на предлошкава на македонската Википедија можете да ја следите на оваа страница.

Поврзано[уреди извор]