Предлошка:Светско наследство

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Светско наследство/doc [уреди]

Синтакса

{{Светско наследство
|Name    = 
|Image    = (необврзно)
|imagecaption= (необврзно)
|State_Party = 
|Type    =
|Criteria  =
|ID     =
|Link    = (необврзно) 
|Region   = 
|Coordinates = (необврзно; видете {{tl|coord}}) 
|Year    = 
|Session   = (необврзно)
|Extension  = (необврзно)
|Danger   = (необврзно)
}}

Белешки

 • За Регион, користете ја оваа УНЕСКО класификација [1]:
Африка опфаќајки ја Потсахарска Африка
Арапски држави Северна Африка и Блискиот Исток
Азија-Тихоокеанија Азија и Океанија
Европа и Северна Америка Европа, Канада, САД
Латинска Америка и Карибите цела западна полутопка без Канада и САД

</noinclude>