Предлошка:Поподробно

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Користење[уреди извор]

Слично како {{Главна}}, но со оваа предлошка поставувате врска само до една статија, во којашто има повеќе информации за темата (а не е главна статија за темата).

Начин на користење[уреди извор]

Под насловот на заглавието, едноставно додадете го следново:

{{Поподробно|Име на статијата}}

Можете да дадете и малку повеќе објаснување:

{{Поподробно|Име на статијата|За какви информации станува збор}}

(Повеќе за ова, видете во вториот пример).

Примери[уреди извор]

Код Ефект
{{Поподробно|Телефон}}
{{Поподробно|Телефон|телефоните}}

Поврзано[уреди извор]