Прејди на содржината

Предлошка:Инфокутија Зоолошка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{ Инфокутија Зоолошка
| zoo_name     = 
| logo       = 
| logo_width    = 
| logo_caption   = 
| image      = 
| image_width   = 
| image_caption  = 
| date_opened   = 
| date_opening   = 
| date_closed   = 
| location     = 
| area       = 
| coordinates   = 
| num_animals   = 
| num_species   = 
| largest_tank_vol = 
| total_tank_vol  = 
| annual_visitors = 
| members     = 
| exhibits     = 
| website     = 
}}

Параметри[уреди извор]

Сите параметри се незадолжителни.

zoo_name
Име на зоолошката градина
location
град, покраина, земја кајшто се наоѓа зоолошката градина
date_opened
Кога е отворена (почнала да работи) зоолошката градина. Користете „date_opening“ ако сè уште не е отворена
date_closed
Кога е затворена (престанала да работи) зоолошката градина.
logo
Слика на логото на зоолошката градина, со основно зададена ширина од 300п (само името на податотеката, на пр. „foo.jpg“)
logo_width
ширина на логото
logo_caption
опис на логото за приказ под сликата
logo_alt
алтернативен текст за логото
image
Слика од зоолошката градина, со основно зададена ширина од 300п (само името на податотеката, на пр. „foo.jpg“)
image_width
ширина на сликата
image_caption
опис на сликата што ќе се прикаже под неа
image_alt
алтернативен текст за сликата
num_animals
приближен број на животни во зоолошката градина (наведете и година)
num_species
приближен број на вдови во зоолошката градина (наведете и година)
largest_tank_vol
зафатнина (волумен) на најголемиот аквариум во зоолошката градина
total_tank_vol
вкупна зафатнина (волумен) на сите аквариуми во зоолошката градина
annual_visitors
број на посетители во текот на годината
area
Колку земјишна површина зафаќа зоолошката (наведете и други единици, на пр. и квадратура и хектари)
coordinates
географски кординати (географска ширина и географска должина) на зоолошката градина (главниот влез), користејќи {{coord}}
members
Членства на зоолошката градина во здруженија, организации и сл.
exhibits
Краток список на главните поставки (атракции), одделени со запирка
website
Надворешна врска до мрежното место на зоолошката градина

Микроформат[уреди извор]

HTML-означувањето кое се добива со оваа предлошка вклучува микроформат hCard, што овозможува расчленување на топонимот и местоположбата од страна на сметачот, или по автоматска постапка за каталогизација на статија низ википедијата, или преку алатка во прелистувачот со која работи корисникот, за (на пример) додавање на наслов во именик. Во hCard има микроформат Geo, што дополнително овозможува расчленување на координатите (геог. ширина и геог. должина), за да може да се побараат на карта, или да се преземат и стават во GPS-уред. За повеќе информации за употребата на микроформати на Википедија, погледајте го проектот за микроформати.

Ако местото има „основано“, „отворено“ или сличен датум, користете {{Почетен датум}}.

hCard користи HTML-класи, вклучувајќи ги:

 • adr
 • agent
 • category
 • county-name
 • extended-address
 • fn
 • label
 • locality
 • nickname
 • note
 • org
 • region
 • street-address
 • vcard

Geo се повикува со {{coord}}, и користи HTML-класи:

 • geo
 • latitude
 • longitude

Не ги преуменувајте или отстранувајте овие класи; ниту пак треба да склопувате вгнездените елементи коишто ги користат.

Кога назначувате координати, не бидете претерано прецизни.