Предлошка:Инфокутија Дел од Windows

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

{{Инфокутија Дел од Windows}} е наменет за употреба во статии за составни делови на Microsoft Windows. Тука спаѓа секој стандарден дел, како и негова објавена бета-верзија, но не вклучува додатоци и др. програми што не се содржат во самиот Windows. На пример, Windows Messenger треба да ја користи оваа предлошка, бидејќи се содржи во Windows XP, но не и Windows Live Messenger бидејќи се презема посебно.


Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Дел од Windows
| name        = 
| logo        = 
| logo_size      = 
| screenshot     = 
| screenshot_size   = 
| caption       = 
| other_names     = 
| type        = 
| service_name    = 
| service_description = 
| included_with    = 
| also_available_for = 
| replaces      = 
| replaced_by     = 
| support_status   = 
| related_components = 
}}