Предлошка:Барање за извор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Не беше посочен извор за [[:Слика:{{{1}}}]][уреди извор]

Ambox warning blue.svg

Ви благодариме што ја подигнавте [[:Податотека:{{{1}}}]]. Описната страница на податотеката моментално не дава информации за тоа кој ја создал содржината, што спречува да се одреди статусот на авторските права врз неа. Ако вие не сте создавач на оваа податотека, тогаш ќе мора да го наведете праводржецот. Ако сте ја нашле сликата на некое мрежно место, тогаш би било доволно да доставите врска до тоа место на семрејжето од кајшто сте ја презеле, заедно со условите за употреба на нивната содржина што се наведени на тоа место. Но ако праводржецот не е самиот издавач на мрежната сраница, ќе треба да го дознаете праводржецот.

Покрај додавање на изворот, ве молиме додадете и соодветна ознака за лиценцата што ни дозволува да ја користиме сликата, ако не е веќе додадена. Ако сликата, звукот или видео-клипот сте го направиле вие, тогаш можете да ја поставите ознаката {{Јс-јас}} или {{ГЛСД-корисник}}. Ако мислите дека податотеката спаѓа во неслободна содржина, искористете ознака како {{праведна употреба во|име-на-статија}} или една од ознаките наведени кај Википедија:Лиценци за слики#Праведна употреба. Видете Википедија:Лиценци за слики за целосен список на ознаки за авторски права и лиценци што може да ги користите.

Ако сте подигнале и други датотеки, ве молиме проверете дали сте го навеле нивниот извор и сте ги означиле правилно. Можете да погледнете список на датотеки што сте ги подигнале со кликнување овде. Сликите без извор и ознака може да бидат избришани една недела по откако биле означени како проблематични. Ако сликата е означена како неслободна, тогаш сликата ќе биде избришана 48 часа по ~~~~. Ако имате било какви прашања, слободно прашајте некој администратор или обратете се до Википедија:Прашања за авторски права. Ви благодариме за соработката. --

Messagebox info.svg Белешки за користење на шаблонов
  • Овој шаблон има еден изборен параметар, каде што треба да се внесе името на сликата (со префиксот „Слика:“).
  • Секогаш subst:-увајте го овој шаблон, внесувајќи {{subst:Барање за извор}} наместо {{Барање за извор}}.
  • Нема потреба да го оставате вашиот потпис, бидејќи шаблонот сам го прави тоа за вас.