Предлошка:Автотаксономија/Варан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Еукариоти
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовити [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
Наттип: Второусни [Таксономија; уреди]
Тип: Хордови [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Черепни [Таксономија; уреди]
Поттип: ’Рбетници [Таксономија; уреди]
Инфратип: Вистински вилични ‘рбетници [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целоусни [Таксономија; уреди]
Наткласа: Четириношци [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Влекачолики [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Амниоти [Таксономија; уреди]
Класа: Влекачи [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Вистински влекачи [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Ромерииди [Таксономија; уреди]
Поткласа: Диапсиди [Таксономија; уреди]
Инфракласа: Лушпаровидни [Таксономија; уреди]
Надред: Лушпести гуштери [Таксономија; уреди]
Ред: Лушпари [Таксономија; уреди]
Подред: Тврдојазичари [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Самојазичари [Таксономија; уреди]
Инфраред: Слепоколики [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Рамногрбни [Таксономија; уреди]
Натсемејство: Варановидни [Таксономија; уреди]
Род: Варан [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Варан. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Варан“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Варани (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Варан (води кон Варан)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.