Порсангер

Од Википедија — слободната енциклопедија

Porsanger (норвешки), Porsáŋgu (севернолапонски), Porsanki (фински) е општина во округот Финмарк во Норвешка. Зафаќа површина од 4.873 км2 и население од 3.946 жители.