Политички партии во Монголија

Од Википедија — слободната енциклопедија


Монголија

Оваа статија е дел од темата:
Политика на МонголијаПолитчките партии во Монголија го изразуваат плурализмот и парламентарната демократија во државата. Во Монголија постојат осум поголеми политички партии меѓу кои,

Поранешни партии[уреди | уреди извор]