Остеологија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Споредба на скелети на Велики Дане и Чивава во Музеј за Остеологија, Оклахома Сити, Оклахома.
Човечкиот скелет

Остеологија е дел од анатомија, кој се занимава со проучвање на коските.