Научна књига

Од Википедија — слободната енциклопедија

Научна хартија е компанија од Белград која се занимава со издавање и продажба на универзитетски книги и учебници за основно училиште. Седиштето на компанијата се наоѓа во центарот на Белград, на улица „Грачаничка“. Таа е создадена во 1998 година со поделбата на поранешната компанија „Научна книга“ од СФРЈ. Книжарницата, исто така, вклучува и фантастика, училишни материјали и канцелариски материјали. Покрај издавачката дејност, оваа компанија продава и учебници за средно и основно училиште.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]