Народна музика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Народна музика е генерички поим кој се однесува на музичкиот фолклор на било кој народ (или народност). Затоа оваа страница е мануелно преместена (нема пренасочување, нормално) на страницата Македонска народна музика.