Морски оргули

Од Википедија — слободната енциклопедија
Морски оргули

Морски оргули се архитектонски објект во Задар и експериментлен музички уред, кај кои, за разлика од обичните оргули кои се покренуваат со мевови или со воздушни пумпи, енергијата им ја дава морето, односно неговите бранови.[1] Кога нема енергија односно бранови, нема ни звук или мелодија.

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]