Марко С. Крстески

Од Википедија — слободната енциклопедија

Марко С. Крстески (Брест (Порече), 1919 - Седларево, Тетовско, 1944), борец во НОВ на Македонија. Загинал како борец на VI-та Бригада, во борбите кај Седларево, Тетовско.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Порече низ историјата, Милан Ристески, НИО „Студентски збор“, Скопје, 1982