Мадрију-Кларор-Перафита

Од Википедија — слободната енциклопедија
Мадрију-Кларор-Перафита
светско наследство на УНЕСКО
A refuge at Perafita
Критериумv
Навод1160
Запис2004 (28th заседание)
Дополнувања2006

Мадрију-Кларор-Перафита е долина која се наоѓа во југоисточна Андора. Има површина од 42,47 км2, и зафаќа 9% од вкупната територија на Андора. Тоа е единственото место во Андора кое е вклучено во списокот на УНЕСКО во 2004 година.