Ликторите му ги носат на Брут телата на неговите синови

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
The Lictors Bring to Brutus the Bodies of His Sons

Ликторите му ги носат на Брут телата на неговите синови“ (фр. Les licteurs rapportent à Brutus les corps de ses fils) e слика од францускиот сликар Жак-Луј Давид насликана во 1789 год.

Делото се наоѓа во музејот Лувр, Париз.