Прејди на содржината

Крсто Симовски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Крсто Симовски ( - 25 јули 1987), учесник во НОВ, истакнат општествено-политички работник, основач и прв директор на Институтот за овоштарство на Македонија.