Категорија:Полузаштитени страници

Од Википедија — слободната енциклопедија

Опис:

Оваа категорија и нејзините поткатегории содржат страници што биле полузаштитени во согласност со Википедија:Правила за заштитување. Полузаштита значи забрана за уредување на страница од страна на анонимни и новорегистрирани корисници. За целосно заштитени страници, коишто може да се уредуваат само од страна на администратори, видете Категорија:Заштитени страници.

За да додадете страница во оваа категорија, додадете {{Заштитено-анон}} или еден од поспецифичните предлошки за полузаштитување. Таков шаблон треба да се постави само ако страницата е всушност полузаштитена.

Треба да се знае дека самото додавање на шаблон не ја заштитува страницата. Исто така, самото заштитување на страницата не ја додава предлошката автоматски. За да се избегнат забуни, најдобро е да се додава предлошката веднаш по заштитувањето на страницата.