Категорија:Заштитени страници

Од Википедија — слободната енциклопедија

Опис:

Оваа категорија и нејзините поткатегории содржат страници што биле целосно заштитени во согласност со правилата за заштитување. Целосна заштита значи забрана за уредување од било кој, освен од администратори. За полузаштитени страници, коишто не може да се уредуваат од анонимни и новорегистрирани корисници, видете Категорија:Полу-заштитени страници

За да додадете страница во оваа категорија, додадете {{Заштитено}} или еден од поспецифичните предлошки за заштитување. Таков шаблон треба да се постави само ако страницата е всушност заштитена.

Треба да се знае дека самото додавање на шаблон не ја заштитува страницата. Исто така, самото заштитување на страницата не ја додава предлошката автоматски. За да се избегнат забуни, најдобро е да се додава предлошката веднаш по заштитувањето на страницата.

Поткатегории

Оваа категорија ја содржи само следнава поткатегорија.

Страници во категоријата „Заштитени страници“

Прикажани се 4 од вкупно 4 страници во категоријата.